Iedereen verdient het om gezien te worden

  • 16 dec. 2021 14:15

Samen met Marcella de Muinck en Joop de Boer van Olympia Werkvertrouwen blikken we terug op 2021.

In 2021 hielpen we 2.750* mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk. En we zien dat dit door de krapte op de arbeidsmarkt alleen nog maar toeneemt. Zo zijn veel mensen gestart bij de GGD afsprakenlijn.
Maar ook bij retailbedrijven als logistiek medewerker en vrachtwagenchauffeur. We zagen in deze sector de vraag naar werknemers sterk toenemen door de groeiende online bestellingen. Alle pakketten vinden hun weg van het distributiecentrum naar iemand die daar met smart op wacht. Het is belangrijk dat dit snel en met zorg gebeurt. Wat onze mensen doen, doet er dus toe.

Neem Sjon, die de kans om als vuilnisman te werken met beide handen aangreep. Als hij stralend zijn werk doet, neemt hij daar iedereen in mee. En als klantcontactmedewerker Hicham er elke dag weer zin in heeft om mensen te helpen, dan werkt dat niet alleen door in de gesprekken, maar ook op zijn collega’s.

Gesprek van betekenis

Onze intercedenten zien iemand om wie hij of zij is. Ze zijn getraind om in een Gesprek van Betekenis te achterhalen waar een kandidaat energie van krijgt. Om door te vragen. Waarom is iemand in een bepaalde situatie terechtgekomen? Zo helpen wij om werk te vinden dat daarbij past. We zoeken actief de samenwerking op met bedrijven. Als werkgever krijg je vervolgens een kandidaat die super gemotiveerd is om aan de slag te gaan én lever je een extra waardevolle bijdrage aan de maatschappij. Een triple-win dus.

Het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar betekenisvol werk doen we samen. Met bedrijven, onderwijs, gemeenten en hulpinstanties. Iedereen levert op zijn eigen manier een bijdrage.
Respect voor de ander staat daarbij bovenaan.

Subsidie voor bedrijven met een werkplekaanpassing

De verhalen van Olympia Werkvertrouwen zijn mooie voorbeelden van samenwerking tussen partijen die de hand uitsteken naar mensen die dat nodig hebben. Iemand met een verstandelijke, psychische en/of lichamelijke beperking heeft nu eenmaal meer begeleiding nodig. Of een voorziening om het werk te kunnen uitoefenen.

Het is goed om te weten dat als je iemand met een beperking in dienst neemt, er mogelijkheden bestaan om compensatie aan te vragen. Zodat je deze mensen in hun werk  kunt helpen. Een mooie stimulans voor bedrijven om betekenisvol werk voor iedereen mogelijk te maken.

Wil je meer weten over deze compensatiemogelijkheden? Neem dan contact op met Olympia Werkvertrouwen via werkvertrouwen@olympia.nl. Wij helpen je met onze kennis en ervaring op dit gebied graag verder.

* In totaal werken zij bij elkaar 1.200.000 uren, dat is 5,5% van ons totaal aantal gewerkte uren. De flexkrachten zijn gemiddeld 34,15 weken in dienst en werken circa 23 uur per week.

Het jaar is nog niet afgerond waardoor nog niet alle cijfers compleet zijn. Benieuwd naar ons Sociaal Jaarverslag 2020? 

 

Olympia Maatschappelijk Jaarverslag 2020


Thema's
Gerelateerde artikelen